Header image
...i luften siden2002  
  
 
 
 
 
 
 
 

Aktiviteter i klubben

10. januar 2007
Stein Erik gir Geir Ove passasjer utsjekk
Stein Erik Lundblad foretar sitt første passasjer utsjekk som instruktør. Det er Geir Ove Skjærvik som nå får gleden å kunne ta med familje og venner på tur i det blå!

31. desember 2006
Geir Ove Skjærvik passerer 50 timer
Geir Ove passerer 50 timer på nytårsaften, og når dermed sitt mål om 50 timer innen utgangen av 2006!

20. september 2006
Geir Ove Skjærvik avlegger praktisk prøve
Geir Ove avlegger prøve på sin ELA-07 i sterk vind og lett regn, men dette er intet hinder for en veltrenet og flink elev. Vi ønsker Geir Ove tillykke!

7. september 2006
Stein Erik Lundblad sjekkes ut som instruktør
Stein Erik sjekkes ut av skolesjef Henrik Lund Pedersen. Klubben har dermed utdannet sin første instruktør, ett øyeblikk vi lenge har gledet oss til. Stein Erik ønskes hjertelig tillykke.

1. juli 2006
Historisk Flyvning
For første gang i Norgeshistorien er tre Gyrokoptere i luften samtidig.
En praktfull kveldstur fra plassen ved Korsegården til Son og innover Spydeberg. Turen varte rundt en time.
Se egen bilde-reportage.

9. mai 2006
Konstituerende styremøte
Klubbens første styremøte avholdes ved Tyrifjorden hos Henrik Lund Pedersen.
Stein Erik Lundblad velges til formand, Erik Skaarup til materiell leder, Øyvind Langtvedt til operativ sikkerhetsleder og og Henrik Lund Pedersen til leder av utdannelse.

4 - 7 maj 2006
Stein Erik Lundblad på instruktørkurs
Stein Erik deltar på NAK/Mikroflyseksjonens instruktør kurs på Værnes.

7. februar 2006
Generalforsamling
Generalforsamling avholdes på Langhus.
Ved denne anledning velges en ansvarlig bestyrelse. Stein Erik Lundblad, Erik Skaarup, Øyvind Langtvedt, Martin Schanche og Henrik Lund Pedersen velges. Bestyrelsen får til oppgave å konstituere seg ved førstkommende anledning.

28. januar 2006
Felles Gyro-Mikro treff på Storsjøen
Fire gyrokoptere og flere mikrofly møttes på isen foran Rune Bergs sin eiendom ned til Storsjøen ved Nord-Odal. Tross en morgentemperatur på minus 12 og kanskje litt varmere senere på dagen, ble det til flere timer i loggbokene til pilotene. Storsjøen er et praktfullt sted som vi snart kommer tilbake til.
Se egen bilde-reportage.

1. januar 2006
850 flyvninger og 200 timer ved årsskiftet!
Norsk Rotorfly Klubb har ved utgangen av 2005 passert 850 flyvninger tilsvarende 1700 operasjoner (start eller landing) siden første flyvning i 2003 - dette er mange flyvninger på kort tid!
Vi har i klubbens regi ikke hatt noen hendelser, med andre ord ingen uhell - og dette er ikke noen tilfeldighet. Klubbens omfattende utdannelseprogram, grundige matriell kontroll og medlemmenes sunne holdning til flyvning og sikkerhet er grunnen til dette. Sånn har vi tenkt oss å fortsette!

Søndag 6. november 2005
Testflyging av Øyvind Langtvedts Bumble Bee. Med sine Dragonwing rotorblader og stillegående 3-bladede Ivo propell, flyr denne konvensjonelle gyro som en drøm. Øyvind har i mange år drevet et mekanisk verksted og hans erfaring og omhu med ting har satt sitt tydelige preg på flyet hans. Vi ønsker ham tillykke og god vind!

2. oktober 2005
Ramon Alegria flyr solo fra vår flystripe i Drøbak. Ramon legger an til å få sertifikat nr 007 - og da forventer vi naturligvis at han etterpå bygger seg en "Little Nellie" - gyrokoteret fra James Bond filmen "You Only Live
Twice" :-)

2. oktober 2005
Willy Johansen avlegger praktisk prøve i Drøbak og oppnår dermed sertifikat nummer 6.

22. septempber 2005
Øyvind Langtvedt avlegger praktisk prøve og oppnår dermed sertifikat nummer 5 i klubben. Øyvind startet fra mikroflyplassen i Spydeberg og avsluttet i Drøbak.

10. septempber 2005
Øyvind Langtvedt flyr solo fra vår flystripe i Drøbak.

14. august 2005
Stein Erik Lundblad avlegger praktisk prøve og oppnår dermed sertifikat nummer 4. Samme dagen avlegger og består flere av klubbens elever teoriprøven. Solskinn og høyt humør denne dagen - ikke uten grunn!

14. august 2005
Teoriprøve for flere av klubbens aspiranter. Prøven består av 20 MPC spørsmål hvorav minimum 16 må være riktige. Alle deltagere består teoriprøven.

2. juli 2005
Stein Erik Lundblad flyr solo fra vår flystripe i Drøbakk.

11. oktober 2004
Martin Schanche avlegger praktisk prøve på gyrokopter og oppnår sertifikat etter vel gjennomført skoling!
16. september 2004
Martin Schanche flyr solo fra vår flystripe i Drøbak.

14. oktober 2003
Erik Skaarup avlegger praktisk prøve på gyrokopter og er dermed første elev i Norge, som oppnår sertifikat på gyrokopter etter vel gjennomført skolingsprogram!

30. august 2003
Erik Skaarup flyr solo på Kongsvinger Flyplass.

25. april 2003
Skoleflygingen starter. Denne dagen gjennomfører Erik Skaarup 1 time og 15 minutters skoleflyging på Eggemoen flyplass.

01. november 2002
Henrik Lund Pedersen konverterer sitt danske gyrokopter sertifikat og instruktørbevis til Norsk og klubben har dermed fått sin første instruktør.

26. oktober 2002
Tillatelse til å påbegynne flyging og skoleflyging.
Denne dagen er en gledens dag
for alle i Norsk Gyro-kopter Klubb. I et brev fra Luftfartstilsynet, mottar klubben tillatelse til å påbegynne flyging og skoleflyging. Grundig og seriøs forberedelse har endelig båret frukt.

22. oktober 2002
Erik Skaarup og Henrik Lund P hos Luftfartstilsynet.
Erik Skaarup og Henrik Lund Pedersen orienterer i møte med Luftfartstilsynet, om hvorledes klubben tenker å gjennomføre utdannelse, materiel kontroll og operativ ledelse, samt om hvilke tekniske og praktiske forkunnskaper klubbens nøkkelpersoner råder over.

14. april 2002
Luftfartstilsynet godkjenner klubbens forslag til Håndbok for Gyrokopter.

18. november 2001
Etter samråd med Luftfartstilsynet innsendes søknad om tillatelse til flyging med gyrokopter samt revidert kopi av forslag til Håndbok for Gyrokopter.