Header image
...i luften siden2002  
  
 
 
 
 

 
 
Teamet bak prosjektet

Personene bak prosjektet er folk med mye erfaring og viten om emnet, ikke alene teoretisk, men også praktisk:

Erik Skaarup er prosjektets leder og personen som for mer enn ti år siden startet opp den lange prosessen med å innhente tillatelser og med å oppbygge en ny luftsportsgren. Erik har i hele sitt arbeidsliv jobbet som tekniker på helikopter, han startet i flyvåpnet og er er i dag teknisk leder i Norsk Luftambulanse. Erik er klubbens formann og har i tillegg ansvar for materiellet og dets vedlikehold.

Henrik Lund Pedersen har mange hundre timer som instruktør. Han har formulert den danske utdannelsesplanen på gyroplan og ble av den danske Mikrofly Seksjon og de danske luftfartsmyndigheter i 1990 sendt til Parsons treningssenter i USA, for å motta utdannelse på gyrokopter og etterpå virke som instruktør i Danmark. Henrik flyr PPL-A i tillegg til gyrokopter. Henrik er vår skolesjef med ansvar for utdannelse.

Martin Schanche er med i vår organisasjon og støtter Erik på materiell siden. Martin råder over et skattekammer av presisjonsverktøy, som de fleste bare drømmer om. Erik og Martin sørger for at våre fartøy er i toppform og at motorene går som velsmurte symaskiner. Martin flyr helikopter i tillegg til autogyro.

Stein Erik Lundblad er vår formann og i tillegg instruktør i klubben. Stein Erik flyr mye - og gjerne langt! Stein Erik har flere hundre timer på mikrolett fixed wing og trike, i tillegg til Gyrokopter. Har nettop kjøpt en Xenon (full enclosure), som bl.a skal brukes til skoling på Jarlsberg flyplass. Holder i tillegg på med sitt Pitbull byggeprosjekt.

Øyvind Langtvedt er en av klubbens presisjonsmennesker. Ta en titt på hans Bumble Bee og du vil skjønne hva vi mener! Øyvind eier et mekanisk verksted på Ski med maskiner til enhver oppgave. Hans Bumble Bee ble rullet ut herfra forrige sommer og testfløyet i Drøbak. Dette er et lettfløyet og behagelig luftfartøy. Øyvind er snart materiellkontrollant.

Ramon Alegria er en av klubbens veteraner, han har vært med i klubben fra dens begynnelse midt på nittitallet. Ramon har fløyet mange timer trike før han begynte med gyro. Ramon vil ha sin egen gyro, men har enda ikke bestemt seg for hvilken type.

Willy Johansen hadde fløyet et par tusen timer trike før han begynte med gyro. Han er også medlem i Spydeberg MFK, hvor han tidligere var instruktør gjennom en årrekke. Willy kjøpte en JT-5 i sommer - et fly med virkelig stilig design (se bildet). Flyet har vært på svensk register, men omregistrering og materiellkontroll er snart i boks. Vi gleder oss alle til å se dette fartøy på "vingene".

Geir Ove Skjærvik hører hjemme i klubbens barske divisjon - han flyr i alle årets måneder - uansett temperatur! Han er forøvrig den i klubben som fløy mest i 2006 og dermed også oppnådde passasjer utsjekken på korteste tid. Geir Ove flyr en vakker spansk gyro - en ELA-07.

Brian Sørensen er dansk og har mange års erfaring som instruktør, først på vanlig mikrofly og siden på gyrokopter. Brian tar seg hvert år en tur eller to opp hit og hjelper Henrik med å skole elever og med utsjekking. Det er med gyrokopter som med all annen skoleflyging - instruksjon og kontrollfunksjon kan ikke utføres av samme person, derfor setter vi stor pris på Brians innsats. Henrik og Brian er fly-kompisser fra dengang Henrik var heldansk :-)